OMTALE I MEDIERNE – BØRN OG MOTORIK

Har dit barn problemer med motorikken? Sådan kan du øve derhjemme

Næsten hvert tredje danske barn har motoriske vanskeligheder, når de starter i skole. En række simple daglige øvelser kan komme problemerne til livs.

Kolbøtter styrker motorikken

En nem øvelse, der stimulerer barnets motoriske sans, er kolbøtter. Her viser fysioterapeut Vibeke Winter en kolbøtte med 10 måneder gamle Sigga.

Fuld fart frem: Derfor løber børn i stedet for at gå

De løber, selv om de ofte falder. Og sidder mærkeligt. Men selv om det ser farligt og ubekvemt ud, er det sundt for deres udvikling.

Er dit barn motorisk god nok til børnehaveklassen? Tjek det her

Hvert tredje barn er motorisk bagud, når det starter i børnehaveklasse. Derfor har TV 2 bedt fysioterapeut Vibeke Winter, der har arbejdet med børn.

Børn skal bruge deres krop mere

38 % af børnene bevæger sig mindre end de anbefalede 60 minutter om dagen. Det viser den undersøgelse, YouGov Zapera har gennemført for Nordic Sugar blandt 1.000 forældre til børn i alderen 0-10 år. Det kan få alvorlige konsekvenser for børnenes sundhed og trivsel, mener børnefysioterapeut og motorikekspert Vibeke Winter.

Børn skal øve de motoriske færdigheder

Ansatte i børnehaverne har været på kursus i motorik for de nul- til treårige.

Kolbøtter og svingture giver børn selvtillid

Små daglige lege kan på kort tid gøre motorisk usikre børn selvkørende og sikre.

Tablets kan give børn en sløj motorik

Børnefysioterapeut Vibeke Winther frygter, at børns tidlige møde med de elektroniske skærme skader udviklingen af deres motorik og fører til mindre fysisk aktivitet samt overbelastningsskader.

Småbørn får dårligere motorik

Jeg læste på Morgenavisen Jyllands-Postens forbrugerside www.fpn.dk om en ny undersøgelse, der har vist at danske børn igennem de sidste 10 år har fået en dårligere motorik.

Motorik: Find balancen, baby!

En god motorik giver dit barn selvtillid og selvstændighed. Og du kan skubbe udviklingen på vej, hvis du bruger tre gange fem minutter om dagen på at lege motorik med din baby.

Dårlig motorik hos halvdelen af danske børn

Bevægelseskonsulent Anne Brodersen og læge Bente Pedersen, der har undersøgt danske børns motorik gennem de sidste 11 år, kalder udviklingen alarmerende. – Halvdelen af danske børn har problemer med motorikken, og vores undersøgelse viser desværre, at den bliver værre, fra barnet er otte uger, til det er tre år, siger bevægelseskonsulent Anne Brodersen til fpn.dk.

Mange børn har dårlig motorik

Hvert tredje barn har motoriske problemer, når det kommer i skole, viser en ny stor undersøgelse.

0